onsdag
feb232011

Søppel på avveie skal forvandles til vakre hytter!

Nå er forprosjektet igang og mange viser allerede sin interesse. Til og med fra regjeringen. Kunnskapsministeren har sendt signert brev hvor hun berømmer prosjektet og ønsker å høre mere om det som skjer videre! Ideen om å sette plastsøppel på dagsorden er under planlegging og preget forsiden på Farsund avis 22/2. Les hele artikkelen her!

mandag
des062010

Små Hytter til Svalbard!

Små Hytter har fått innvilget forprosjekt på Svalbard! Målet er å bygge tre hytter, to av plastsøppel og en av rekved. 

Tanken er å bruke hyttene som virkemiddel til å sette miljøutfordringene som følger i kjølevannet av plastsøppelet på dagsorden. Transformere søppel fra havet om til vakre hytter som lokalbefolkning og turister kan bruke å ha glede av. Samtidig fortelle et alvorlig budskap. Innstallasjonens tilstedeværelse vil være et vitnesbyrd om hva som faktisk kastes. 

Målet er å få ut informasjon om drivende søppel - sette plastsøppel på dagsorden. Mens hytta av tre vil forsvinne ved å inngå i kretsløpet, vil hyttene av plast aldri det, men tvert imot bli i naturen som et farlig fremmedelement. Få igang en debatt, en refleksjon fra hyttetrammen.

Solveig drar opp til Longyearbyen i januar for å informere og forankre prosjektet. Dette blir spennende! 

onsdag
okt272010

Nyperosa på Facebook!

Nyperosa har fått egen Facebookside! Hun får så mange henvendelser at Solveig tenkte det kunne være best om hun hadde sin egen side. Her kan folk snakke med henne, se bilder og lese meldinger fra hyttebøkene. Bli venn med henne her; http://www.facebook.com/nyperosa

onsdag
okt272010

Nyperosa "nå veldig nærme" IKEA!

På tirsdag tok lille Nyperosa turen til store IKEA for å gi varehuset en liten klem til åpningen av det nye senteret på Sørlandet. Hun kom selvsagt gjennom alle securitysperringene, ble venn med masse arbeidere og ordnet middag til Solveig i kantina. IKEAS arbeidere tegnet seg i kø for å overnatte i henne! Hun hadde med seg egne snekkere som satte henne opp på 32 minutter og der stod hun på p-plassen og smilte skrått og blunket med de lange vippene sine opp mot blå IKEA i noen timer før hun pakket sammen og dro hjem til Kvinesdal igjen.

NRK-Sørlandet la merke til den lille rosa skapningen og sendte en reporter som kom kjørende på stive hjul, og kastet seg ut av bilen med filmkamera og mikrofon. Han prøvde å intervjue Solveig om hva dette var.. Hun svarte som sant var at det var Nyperosa som ønsket å si hei til Ikea og gi bort en klem.. Så spurte han hva dette var en gang til. Og hva man ønsket å oppnå. Solveig svarte at det var Nyperosa som ville fri til IKEA, og fortalte videre hva Nyperosa kjemper for, nemlig at folk skal leke mer, elske mer, danse mer, komme nærmere naturen og hverandre.. Reporteren ble mer og mer frustrert og spurte enda en gang hva dette egentlig var. Og Solveig gjentok sitt svar. Da dro han fra henne mikrofonen og utbrøt; -Jeg skjønner ingenting! Er det ikke konflikt? Er det ikke protest? Solveig kikket på ham og gjentok hans spørsmål. Konflikt? Protest? - Nei. Nyperosa vil bare de gode tingene, hun er opptatt av å spre glede og at folk skal... og så gjentok Solveig Nyperosas fanesaker enda en gang med det resultat at reporteren da pakket sammen sakene sine, tok en rask telefon og meldte at her var ikke det han var lovet..Han takket surt for seg, sa "lykke til", uten å mene det og hveste at NRK ikke var interessert i å reklamere for IKEA. -Derimot hadde de håpet å kunne slå opp at ei lita rosa hytte protesterte mot giganten -en dag før åpning. Men den saken fikk de ikke! 

tirsdag
aug312010

Miljøvern på agendaen i 2011

I 2011 vil Små Hytter velge å stille ut på steder som ønsker å fokusere på miljøvern. Hyttenes ønske er å være et virkemiddel, et redskap for å få folk til å se hvilke utfordringer kloden står overfor når vi forbruker slik vi gjør.

Følg med!