tirsdag
apr032012

Strandrydding på Lista!

Dagens fangst fra Verevågen

 

tirsdag
mar062012

Solveig Egeland representert i miljøutstilling i Nasjonalmuseet

Arkitektkontoret Helen & Hard har valgt Solveig Egeland med hennes kunstinstallasjoner ”Små Hytter” som en av 27 ildsjeler i Norge. Hun bidrar til en bærekraftig fremtid og dette skal presenteres under utstillingen ”Architecture of Consequence” på Nasjonalmuseet i Oslo fra 8. mars - 27.mai.

Utstillingen «Ildsjeler» knytter temaet til norske forhold. Her tar Arkitektkontoret Helen & Hard utgangspunkt i enkeltindivider som brenner for sine ideer og tiltak. I et større perspektiv kan nettopp lokale ildsjeler og deres prosjekter påvirke samfunnet i bærekraftig retning. En forutsetning for utvelgelsen av ildsjelene er at deres virksomhet må ta vare på kriteriet om bærekraft i forhold til materialbruk, energiløsninger, mennesker og Økonomi. Mer på www.nasjonalmuseet.no  Invitasjon trykk her


 Her fra bygging av Pilothytta Håbet på Utsira 2011 Foto: Linn Knudsen

 

torsdag
aug252011

Svalbard?

tirsdag
aug092011

Overnatte i ei av hyttene?

EI NATT I NYPEROSA? -booking av Nyperosa på Hidra: 481 11 512 / Utsira: 52 75 01 00 / Steilene: 908 34 585 Hva med en romantisk augustnatt i ei lita rosa hytte med utsikt ut i havet? -Nå gjelder det å lagre seg noen gode minner og opplevelser slik at vi har noe å gå på når høsten setter inn! Hyttene står fram til 1. september, så det er fremdeles muligheter. Lønner seg å bestille i god tid, særlig i Oslofjorden er det ventelister på noen datoer. Artikkel i Aftenposten her!

Nydelig utsikt fra Hågåsen på Hidra - 2011

torsdag
jun302011

Hytte av 1000 etterlatte engangsgriller

NRK Østlandsendingen / Ditt Oslo

Vi er mange som er mot engangsgrillene, og det er nå på tide å forsøke å gjøre noe med holdningene våre. Hvorfor bruker vi de? -er det LATSKAP, bevisstløshet? Vet vi at de inneholder store mengder gift? At de avgir helsefarlig svevestøv? At kullet stammer fra tropisk regnskog? -At de etterlater seg søppel og “sår i sommeren…”? -“Søppelgrillen” er en 4 kvadratmeter interaktiv kunstinnstallasjon, bygget for at folk kan se, ta og føle på engangsgrillene – og forhåpentlig gjøre seg opp noen tanker om eget grillmønster! Den er innredet med benker. På veggene henger infoplakater. Børge Brende foreslo å innføre 400 kroner i pant på engangsgrillene når han var miljøvernminister. Men det ble ikke noe av. I mellomtida har salget bare økt. Grillen er nå billigere enn noen gang. Og det finnes vel knapt et produkt som blir fortere til søppel enn dette? Og som samtidig forsøpler mens det er i bruk….

Det er fantastisk at vi nordmenn samles i parkene for å grille å kose oss, men trenger vi engangsgrillen for å gjøre det? Finnes det alternativer? Den gode nyheten er at det finnes!!! f.eks: www.mindresoppel.no

Page 1 ... 5 6 7 8 9 ... 10 Next 5 Entries »